Brightspace is het leerplatform dat gebouwd is voor iedereen die het belangrijk vindt om alle studenten te helpen het maximale uit zichzelf te halen.

De manier waarop we leren transformeren

Met Brightspace, het online leerplatform van D2L, transformeer je de ervaringen van docenten, studenten en cursisten, ongeacht waar ze zijn en wie ze zijn. Brightspace is niet zomaar een Learning Management System (LMS): het combineert de krachtige tools, diensten en ondersteuning die je nodig hebt om de beste onderwijs- en leerervaring voor docenten en studenten te bieden. En dat alles in één handig pakket.

Creëer betere leerervaringen

Personaliseer leren, verhoog de betrokkenheid en help leerlingen, studenten en cursisten meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hielden. D2L biedt flexibele leeroplossingen voor elke fase.
Met Brightspace van D2L creëer je gepersonaliseerde ervaringen zodat leerlingen, studenten en cursisten het beste uit zichzelf kunnen halen.

Ontdek waarom Brightspace van D2L meer is dan een LMS

Bekijk deze korte video en ontdek hoe ons leerinnovatieplatform meer doet dan alleen lessen aanbieden. De krachtige functies zorgen ervoor dat je boeiende en gepersonaliseerde leerervaringen kan ontwikkelen met succesvolle studenten als resultaat.

Bied leren aan waar en wanneer je maar wilt, op elk apparaat.

Voldoe aan de behoeften van studenten anno nu. Brightspace is ontworpen voor de mobiele wereld en het platform is toegankelijk vanaf elk mobiel apparaat voor een boeiende leerervaring, altijd en overal. De apps en het responsieve ontwerp zijn geïnspireerd door duizenden ontwerpsessies met studenten en docenten.

Personaliseer de leerervaring

Zorg ervoor dat elke student zijn volledige potentieel bereikt met gepersonaliseerd leren van Brightspace.

 • Zet snel en eenvoudig geïndividualiseerde leertrajecten op. Laat studenten op hun eigen voorwaarden leren, met content in hun eigen tempo, en laat hen leren vanaf elk apparaat.

 • Geef eenvoudig gepersonaliseerde feedback om de leerlingen gemotiveerd te houden en om ze te betrekken met behulp van automatische ‘duwtjes in de rug’.
 • Stel regels op om inschrijvingen voor zaken als studiegroepen te beheren, alles gebaseerd op de leeractiviteiten van de student.

 • Vergroot de studentenbetrokkenheid en maak het voor studenten eenvoudiger om met elkaar in contact te komen en elkaars prestaties te zien door een foto en profiel van elke student in het hele systeem weer te geven.

 • Gebruik portfolio’s om te reflecteren op het geleerde, groei inzichtelijk te maken en prestaties te delen.

 • Identificeer en volg risicostudenten en laat Brightspace je proactief waarschuwen wanneer het nodig is om in te grijpen en hulp te bieden.

Bespaar tijd met een intuïtief, mobile-first ontwerp.

 • Brightspace biedt op elk apparaat een geweldige mobiele ervaring voor docenten en studenten. Het responsieve ontwerp past zich aan elk schermformaat aan en is gekoppeld aan mobiele apps om veelvoorkomende taken te optimaliseren.
 • Dankzij de bekroonde toegankelijkheidsfuncties zijn onze tools eenvoudig te gebruiken.
 • Een intuïtieve interface en ingebouwde sjablonen maken het voor docenten eenvoudig om cursussen te ontwerpen, content te creëren en opdrachten te beoordelen.

Houd studenten bij de les met boeiende content.

 • Geef content een persoonlijk tintje met in-line audio, video en andere media van interne bronnen, contentbibliotheken of externe sites.
 • Vergroot de betrokkenheid met geïntegreerde videomogelijkheden die je kunt inzetten voor videobeoordelingen, webconferencing en ingebedde feedback.
 • Geef studenten de mogelijkheid om hun leertraject te documenteren en te delen met de Portfolio-tool.

Motiveer studenten met gepersonaliseerde leerervaringen.

 • Motiveer studenten met gamified lesmateriaal en door individuele prestaties te erkennen met awards en certificaten.
 • Deel eenvoudig content met de klas dankzij een integratie met Google Drive en de mogelijkheid om media van de YouTube™-videocommunity of andere populaire sites te plaatsen.
 • Gebruik verschillende lesmethoden of pedagogische benaderingen, waaronder blended, online en competentiegericht onderwijs, om aan de behoeften van je studenten te voldoen.

Fringe en D2L maken het makkelijk

Fringe Company en D2L trekken samen op in het mbo, waarbij Fringe hun ervaring in het mbo inzet om de digitale leeromgeving van Brightspace optimaal in te richten. Daarin staat de gebruikerservaring en ondersteuning centraal. Er zijn verschillende makkelijke tools voor. Zo kunnen lessen in een bepaalde volgorde toegankelijk worden, na een test of op een aangegeven moment in het leerblok. De controle over het lesprogramma, kansen om stof te verbeteren en de mogelijkheden om iedereen de kans te geven om het af te ronden, zijn nog nooit zo groot geweest. Daarbij is Fringe ook degene die mbo instellingen ondersteunt bij vragen.

Bij onderzoeken naar effectiviteit van digitaal leren in het hoger onderwijs blijkt keer op keer dat slagingspercentages omhoog gaan, en de uitval omlaag. Het niveau van het onderwijs en de lesstof stijgt, en automatisering stroomlijnt de processen voor grotere kostenefficiëntie. Dit is het beste moment voor het mbo om ook de vruchten te plukken van professionele digitale leeromgevingen.

Wil je hier meer over weten? Stuur ons een bericht! We geven je graag een demonstratie.

Nieuws, kennis en inspiratie

Lees het laatste nieuws, blogs en artikelen

Lees meer

Vraag een gratis demo aan

Wil je weten hoe onze producten eruit zien en kijken of het echt zo intuïtief is als wij zeggen?
Maak een afspraak voor een demo!

VRAAG EEN DEMO AAN