Formatief evalueren - met de peilstok

 • Inzicht in ontwikkeling en bekwaamheid student
 • Sluit aan bij meer gepersonaliseerd leren
 • Regie over het leerproces

Waarom de Peilstok?

Wil jij studenten opleiden tot aantoonbaar bekwame professionals?
Wil jij studenten meer regie geven over hun eigen leerproces door inzicht in hun ontwikkeling te bieden?

Dan zoek jij de Peilstok, de ondersteunende tool voor programmatisch toetsen bij flexibel en gepersonaliseerd onderwijs.

 • Binnen het beroepsonderwijs is er een steeds grotere vraag naar een gepersonaliseerd leertraject.
  Meer flexibiliteit in leerroutes betekent dat leerdoelen van een opleiding centraal komen te staan. De peilstok helpt onderwijsinstellingen bij het aanbieden van een gepersonaliseerd leertraject dat aansluit op de ontwikkeling van de student.

 • De peilstok helpt de student te peilen waar hij of zij staat in zijn ontwikkeling ten opzichte van de leerdoelen.
  Door de peilstok is de student in staat antwoord geven op de vragen:
  Waar sta ik ten opzichte van mijn leerdoelen?
  Waar kan ik (nog) aan werken?
  Wanneer ben ik klaar voor het examen?

 • Het stimuleren van zelfreflectie en eigenaarschap is een belangrijk aspect binnen gepersonaliseerd leren.

  De peilstok is een tool waarmee student zelf kunnen meten en evalueren waar ze staan in hun leerproces. Hierdoor wordt niet alleen de intrinsieke motivatie bevorderd, maar ook de ontwikkeling in zelfreflectie.

 • Om als docent of coach een student goed te kunnen begeleiden, is inzicht nodig.
  De peilstok geeft actief inzicht in de ontwikkeling van de benodigde competenties van de student, zodat je als docent of coach de student goed kunt ondersteunen en monitoren in het leerproces. De Peilstok wordt namelijk niet alleen door de student zelf ingevuld, maar de student kan ook andere betrokkenen tijdens zijn leerproces hiervoor uitnodigen. Zoals bijvoorbeeld verschillende docenten en/of mede-studenten, maar ook externen zoals zijn stagebegeleider. De Peilstok is de onderlegger in het begeleidingsgesprek tussen student en coach (want de docentrol wordt steeds meer een coachrol)

Benieuwd naar de Peilstok?

Features

 • De Peilstok geeft inzicht in de ontwikkeling en bekwaamheid van de student

  Door formatieve feedback te geven en te ontvangen leert de student niet alleen zelfreflectie, maar kan hij/zij ook inzien hoe zijn/haar docent, medestudent en stagebegeleider aankijken tegen hun ontwikkeling.

  Door middel van mooie grafieken en duidelijke feedback weet de student direct waar zijn/haar krachten liggen en zien ze in één oogopslag waar hun uitdagingen liggen.

 • Regie over het leerproces

  Door de inzichten te gebruiken als input voor het vormgeven van leerdoelen, wordt de student eigenaar van zijn eigen leerproces.

 • Op elke plek, overal en altijd

  Door de mobiele app heeft de student overal en altijd inzicht in en overzicht over zijn/haar leerproces.

  De peilstok geeft inzicht in de groei van hun bekwaamheids- en competentieontwikkeling  op het gebied van opleidings- /kwalificatiedossiers, referentiekaders en/of 21e eeuwse vaardigheden.

 • Samen de koers bepalen

  De inzichten in de ontwikkeling van de beroepsbekwaamheid kunnen student en coach gebruiken om de individuele leerroute van de student samen aan te passen.

Meer functies
Ontdek wat de Peilstok voor jullie kan betekenen

We staan voor je klaar om een demo te geven en te laten zien hoe onze producten jullie onderwijs kunnen verbeteren. Plan direct een afspraak in.

Stuur bericht

Onze aanpak

 • Als onderwijsinstelling kan je te maken krijgen met diverse vraagstukken en/of uitdagingen op het gebied van onderwijslogistiek, software, kennis en/of capaciteit.
  Neem eenvoudig contact met ons op en leg je vraagstuk bij ons neer.

 • Onze samenwerking begint met een persoonlijke benadering. Na het eerste contact nemen we graag de tijd om uitgebreid kennis te maken en jouw specifieke vraagstukken te verkennen. We willen niet alleen begrijpen wat je nodig hebt, maar ook wie je bent en wat jouw visie is.

   

 • Tegen welk probleem loop je aan? Kom je capaciteit tekort, ben je op zoek naar software om de onderwijsprocessen goed te ondersteunen of heb je een heel ander vraagstuk? Samen brengen we dit in kaart zodat we jou met een passende oplossing jou kunnen helpen.

   

 • Nadat we jullie wensen, eisen en behoeften in kaart hebben gebracht, kijken we binnen team Fringe welke expert het beste gekoppeld kan worden aan jou en/of jouw team. Uiteraard kijken we naar de benodigde kennis, zowel op het gebied van software maar ook welke vaardigheden er nodig zijn. Zo zorgen we voor een goede match!

   

 • Samen met de expert van Fringe bepaal je de doelstellingen, de aanpak en het resultaat.
  Wanneer dit allemaal helder is, kunnen we aan de slag!
  Samen, met het onderwijs, voor het onderwijs.

Of kom direct in contact met één van onze experts of consultants

Liever een bericht achterlaten?

Door dit bericht te versturen ga je akkoord met onze privacyverklaring