Technische consultancy

 • Technisch consultant bij jullie op locatie
 • Ondersteuning in het realiseren van koppelingen
 • Kennis van het complexe onderwijs applicatielandschap

Technische ondersteuning

Het applicatielandschap wordt steeds complexer waarbij steeds meer onderdelen van elkaar afhankelijk zijn. Wijzigingen in het applicatielandschap hebben dan ook vaak meer impact dan in eerste instantie wordt overzien. Onze technisch consultants kunnen met je meedenken over de impact van een voorgenomen wijziging. Ook kunnen ze het applicatielandschap analyseren om de impact van de wijziging vooraf volledig in kaart te brengen. Hierdoor kunnen de risico’s vooraf in kaart gebracht worden waarbij we kunnen adviseren over passende maatregelen om de risico’s uit te sluiten of te minimaliseren.

 • Tijdens de overgang naar of de implementatie van een nieuw geautomatiseerd systeem komt er een hoop op de organisatie af. We zien dan ook vaak dat het technisch applicatiebeheer van de organisatie onder druk komt te staan. Wij kunnen de technisch applicatiebeheerders ondersteunen. Dit ondersteunen kan bestaan uit het (tijdelijk) bijspringen in de taken die op hen afkomen. Ook het scholen van de beheerders in de taken behorende bij het beheer van het nieuwe systeem kunnen wij verzorgen. Tenslotte zullen onze technische consultants altijd oog hebben voor beheertaken die gemakkelijker of minder foutgevoeliger kunnen. Ze zullen indien ze deze taken opmerken adviseren in een andere werkwijze of tools die deze taken gemakkelijker, minder foutgevoelig en soms ook gewoon leuker maken.

 • De tijd dat applicaties als aparte “silo’s” werden behandeld, autonoom zonder afhankelijkheden van andere applicaties is al geruime tijd achter ons. Applicaties moeten werken in een voortdurend wisselend landschap van allerlei andere applicaties. Koppelingen tussen applicaties op een gestandaardiseerde manier is dan ook essentieel om een applicatie nu en in de toekomst optimaal te laten werken.

  Als vanzelfsprekend ondersteunen wij in het realiseren van koppelingen tussen onze applicaties/modules en de koppelingen tussen onze applicaties/modules en de applicaties van derden. We kunnen echter ook adviseren en ondersteunen in het realiseren van koppelingen tussen applicaties van derden. Bij het realiseren van koppelingen wordt niet alleen naar het technische aspect gekeken. De gehele workflow wordt bekeken om de juiste informatie op het juiste moment in het juiste systeem te hebben.

 • Mocht je koppelingen tussen systemen/modules willen uitbesteden, dan kunnen wij zogenaamde middleware voor je inzetten die zorgt voor de overdracht van de juiste informatie op het juiste moment tussen de verschillende applicaties. Deze middleware fungeert als “tussenpersoon” tussen de interfaces van de verschillende applicaties/modules. Indien de interfaces van de betrokken applicaties/modules direct kunnen reageren op veranderingen in de applicaties/modules, dan kan de middleware deze veranderde informatie “near real-time” doorvoeren in de gekoppelde applicaties.

   

 • Binnen Fringe Company worden de applicaties/modules steeds vaker via een servicebus gekoppeld. We zien bij steeds meer organisaties het gebruik van een servicebus ontstaan. Wij juichen deze ontwikkeling toe omdat hiermee het aantal koppelingen kan worden gereduceerd en dat hiermee in veel gevallen “near real-time” doorvoeren van wijzigingen in systemen kan worden gerealiseerd.

  We zien ook ontwikkelingen naar een Canoniek Data Model (CDM) binnen steeds meer organisaties, met name in combinatie met een servicebus. Met een CDM worden verschillende data onderdelen (entiteiten) gestandaardiseerd binnen een organisatie. In koppelingen met derden levert dit vaak extra complexiteit op omdat er additionele vertaalslagen nodig zijn. Ook het koppelen aan een servicebus of het koppelen tussen een servicebus van een organisatie en een servicebus van een leverancier voor bepaalde entiteiten levert nieuwe technische uitdagingen op. Onze technisch consultants kunnen je hierbij ondersteunen met adviezen en het inrichten van dergelijke koppelingen.

 • Wij maken bij voorkeur gebruik van standaard technologieën in onze eigen applicaties/modules en in koppelingen met applicaties van derde. Te denken valt aan technologieën als: RESTful API, SOAP, SAML 2.0, Open ID Connect, OAuth 2.0 en LTI Advantage. Daarnaast maken zo veel als mogelijk gebruik van bestaande standaarden zoals: 1EdTech (voorheen IMS global) , Open Education API (voorheen Open Onderwijs API) en edustandaard.

Benieuwd hoe onze technische consultants jullie kunnen ondersteunen?

Onze aanpak

 • Als onderwijsinstelling kan je te maken krijgen met diverse vraagstukken en/of uitdagingen op het gebied van onderwijslogistiek, software, kennis en/of capaciteit.
  Neem eenvoudig contact met ons op en leg je vraagstuk bij ons neer.

 • Onze samenwerking begint met een persoonlijke benadering. Na het eerste contact nemen we graag de tijd om uitgebreid kennis te maken en jouw specifieke vraagstukken te verkennen. We willen niet alleen begrijpen wat je nodig hebt, maar ook wie je bent en wat jouw visie is.

 • Tegen welk probleem loop je aan? Kom je capaciteit tekort, ben je op zoek naar software om de onderwijsprocessen goed te ondersteunen of heb je een heel ander vraagstuk? Samen brengen we dit in kaart zodat we jou met een passende oplossing jou kunnen helpen.

 • Nadat we jullie wensen, eisen en behoeften in kaart hebben gebracht, kijken we binnen team Fringe welke expert het beste gekoppeld kan worden aan jou en/of jouw team. Uiteraard kijken we naar de benodigde kennis, zowel op het gebied van software maar ook welke vaardigheden er nodig zijn. Zo zorgen we voor een goede match!

 • Samen met de expert van Fringe bepaal je de doelstellingen, de aanpak en het resultaat.
  Wanneer dit allemaal helder is, kunnen we aan de slag!
  Samen, met het onderwijs, voor het onderwijs.

Of kom direct in contact met één van onze experts

0570 62 27 63

[email protected]

Liever een bericht achterlaten?

Door dit bericht te versturen ga je akkoord met onze privacyverklaring