Onderwijscatalogus

 • Bouwen, bewerken en beheren
 • Curriculum op 1 plek
 • Koppelen aan vakinhoud

Waarom de Onderwijscatalogus van Fringe?

Een curriculum ontwerp begint vaak met waardevolle creatieve sessies. Vol enthousiasme wordt het curriculum opgebouwd, maar hoe zorg je nou dat deze vervolgens niet in de kast belandt? Hoe zorg je dat het geen losse excel sheet is die na de ontwerpsessies nog weinig wordt gebruikt? Wij hebben dé manier om het curriculum, de leerdoelen en plannen actief te blijven gebruiken zonder extra administratie.

De Onderwijscatalogus

In onze Onderwijscatalogus is het volledige aanbod van de onderwijsinstelling, ofwel het curriculum, geïntegreerd. Binnen de Onderwijscatalogus is het mogelijk om het curriculum te structureren aan de hand van leerdoelen, kerntaken, werkprocessen en/of leeruitkomsten. Door het curriculum op één centrale plek vast te leggen, ontstaat er één bron van waarheid die op consistente wijze wordt beheerd. Deze uniformiteit geldt zowel voor de summatieve als de formatieve structuren. Bovendien kan de Onderwijscatalogus worden gekoppeld aan content, het studentinformatiesysteem (SIS), leerlingvolgsystemen (LVS) of toetssystemen. Hierdoor ontstaat een directe koppeling tussen al deze applicaties en het opgebouwde curriculum.

 • Kleine wijzigingen in je curriculum hebben al snel een grote (administratieve) impact. Het curriculaire spinnenweb (van den Akker, 2003) is een bekende vorm van het weergeven van de curriculumonderdelen en de invloed die deze onderdelen op elkaar hebben. Door aan een van deze onderdelen te schuiven zullen andere onderdelen mee moeten schuiven. Om iedereen inzicht te geven in de invloed van een curriculaire wijziging werkt het goed om te werken vanuit één bron.

  Onze Onderwijscatalogus zorgt dat dit overzicht bewaard blijft. De gevolgen van een kleine wijzigingen zijn direct zichtbaar voor alle onderwijslagen van de onderwijsinstellingen. De wijziging hoeft maar te worden gedaan op één plek. De Onderwijscatalogus zal zorgen dat deze naar alle andere applicaties binnen jouw onderwijslandschap wordt gecommuniceerd.

 • Met de Onderwijscatalogus heb je altijd inzicht en overzicht over alle leerdoelen en leeruitkomsten van de opleiding. Doordat alle leerdoelen (of kerntaken en werkprocessen) gekoppeld worden aan de modules en vakken van de onderwijsinstelling is dit overzicht altijd beschikbaar en compleet.

  Door per leerdoel inzicht te hebben waar en wanneer dit leerdoel wordt behandeld, hebben alle docenten en studenten inzicht in de mogelijkheden om te werken aan het leerdoel. Andersom werkt dit natuurlijk ook.

 • Door het curriculum goed inzichtelijk te hebben per leerdoel is het gemakkelijker om flexibiliteit aan te brengen in je curriculum. Met een strak georganiseerd curriculum kun je zorgen dat studenten flexibel kunnen heen en weer bewegen tussen vakken met dezelfde leerinhoud, hiervoor is een goed inzicht en overzicht een absoluut vereiste. Je wilt tenslotte niet dat de studenten belangrijke leerdoelen mislopen.

 • Door op verschillende niveaus inzicht te hebben in je curriculum (micro niveau, macro niveau) zal de kwaliteit van het onderwijs stijgen. Randzaken worden inzichtelijk, de ‘waarom’ achter de onderwerpen zal steeds meer gevonden worden, daardoor is er meer mogelijkheid om irrelevante onderwerpen te schrappen. Dit geeft meer ademruimte en motivatie binnen het toch al volle onderwijs.

Benieuwd naar de onderwijscatalogus?

Features

 • Inzicht en overzicht op leerdoel niveau

  Met de Onderwijscatalogus heb je altijd inzicht en overzicht over alle leerdoelen en leeruitkomsten van de opleiding. Doordat alle leerdoelen (of kerntaken en werkprocessen) gekoppeld worden aan de modules en vakken van de onderwijsinstelling is dit overzicht altijd beschikbaar en compleet.

  Door per leerdoel inzicht te hebben waar en wanneer dit leerdoel wordt behandeld hebben alle docenten en studenten inzicht in de mogelijkheden om te werken aan het leerdoel. Andersom werkt dit natuurlijk ook.

 • Overzichtelijk dashboard

  Op het overzichtelijke dashboard zie je in één oogopslag hoe de opleiding is samengesteld, of er aan de urennorm wordt voldaan en welke kerntaken en werkprocessen er in de opleiding zitten.

 • Eenvoudig te koppelen

  In onze Onderwijscatalogus staat al het onderwijsaanbod van een onderwijsinstelling (het curriculum). In de Onderwijscatalogus kun je het het curriculum aan een kapstok hangen van leerdoelen, kerntaken, werkprocessen en/of leeruitkomsten. Door dit curriculum op één plek vast te leggen, is er één bron van waarheid, die op één plek beheerd wordt. De Onderwijscatalogus kun je koppelen met je content, sis, lvs of toetsingssysteem. Hierdoor hebben al deze applicaties een directe koppeling met het gebouwde curriculum.

Meer functies
Ontdek wat de onderwijscatalogus voor jullie kan betekenen

We staan voor je klaar om een demo te geven en te laten zien hoe onze producten jullie onderwijs kunnen verbeteren. Plan direct een afspraak in.

Stuur bericht

Onze aanpak

 • Als onderwijsinstelling kan je te maken krijgen met diverse vraagstukken en/of uitdagingen op het gebied van onderwijslogistiek, software, kennis en/of capaciteit.
  Neem eenvoudig contact met ons op en leg je vraagstuk bij ons neer.

 • Onze samenwerking begint met een persoonlijke benadering. Na het eerste contact nemen we graag de tijd om uitgebreid kennis te maken en jouw specifieke vraagstukken te verkennen. We willen niet alleen begrijpen wat je nodig hebt, maar ook wie je bent en wat jouw visie is.

 • Tegen welk probleem loop je aan? Kom je capaciteit tekort, ben je op zoek naar software om de onderwijsprocessen goed te ondersteunen of heb je een heel ander vraagstuk? Samen brengen we dit in kaart zodat we jou met een passende oplossing jou kunnen helpen.

 • Nadat we jullie wensen, eisen en behoeften in kaart hebben gebracht, kijken we binnen team Fringe welke expert het beste gekoppeld kan worden aan jou en/of jouw team. Uiteraard kijken we naar de benodigde kennis, zowel op het gebied van software maar ook welke vaardigheden er nodig zijn. Zo zorgen we voor een goede match!

   

 • Samen met de expert van Fringe bepaal je de doelstellingen, de aanpak en het resultaat.
  Wanneer dit allemaal helder is, kunnen we aan de slag! Je hebt altijd een vaste
  Samen, met het onderwijs, voor het onderwijs.

Of kom direct in contact met één van onze experts of consultants

0570 62 27 63

[email protected]

Liever een bericht achterlaten?

Door dit bericht te versturen ga je akkoord met onze privacyverklaring