Het is nu een maand geleden dat ik begonnen ben bij Fringe Company. Ik ben onderdeel van het development team en help bij het doorontwikkelen van hun SaaS platform voor MBO scholen. Wat mij tijdens het wervingsproces heel erg aansprak was de manier van werken bij Fringe Company. Er wordt gewerkt met Continuous Integration (CI), Continuous Deployment (CD), trunk based development, pair programming en mob programming. Een aantal van deze methodieken kende ik wel, maar anderen ook weer niet. Vooral trunk based development moest ik even aan wennen. Ik was gewend en gehecht geraakt aan de wel bekende github flow.

Ik heb de afgelopen maand mogen ervaren, zien en leren hoe het goed inzetten van CI en CD er voor zorgt dat een development team snel kan schakelen. Een bijna heilige focus op het schrijven van tests is dan wel een vereiste. Wat ik hierbij aan het leren ben is het maken van kleine aanpassingen. Elke werkende kleine aanpassing kan gedeployd worden. Dat heb ik ook meerdere keren gedaan de afgelopen maand. In totaal heb ik sinds mijn start bij Fringe nu 107 keer een automatische deployment gestart door een commit op de master branch te pushen. Bij 70 van deze pushes werd er ook echt gedeployed en bij 33 faalde er iets tijdens de verschillende checks die plaatsvinden voorafgaand aan de deployment. Er waren zelfs dagen bij waar ik meer dan 10 keer een deploy heb gedaan. Dit is zo anders dan wat ik gewend was! Maar ook direct een hele verademing. Code reviews vreten niet alleen tijd, maar blokkeren voortgang. Het zorgt voor minder “red tape” rondom het ontwikkelen en geeft de ontwikkelaars de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: ontwikkelen. Het allermooiste hiervan is dat als er bugs plaatsvinden in productie het vaak nog dezelfde dag, of binnen hetzelfde uur, is opgelost. Dit komt omdat de aanpassing die gedaan zijn nog vers in mijn geheugen zitten. Hierdoor hebben bugs veel minder impact!

Al met al een hele toffe en leerzame eerste maand bij Fringe Company. De manier van werken is even wennen, maar went ook weer heel erg snel. Ik heb er zin in om mee te werken aan de doorontwikkeling van het SaaS platform en nieuwe modules!

Word jij helemaal enthousiast als je dit leest? Check dan snel onze openstaande vacatures!

Terug naar het overzicht