ECK iD is sinds dit schooljaar dé primaire identifier voor gebruik van digitale leermiddelen in het MBO. Op basis van het ECK iD verlenen scholen en leveranciers toegang tot digitaal leermateriaal, zonder dat alle persoonsgegevens van leerlingen of docenten worden gebruikt.

Voordelen van het ECK iD
Het ECK iD maakt dat er minder gegevens over de lijn hoeven. Dat is goed voor de privacy. Vaste afspraken over hóe informatie gedeeld en opgeslagen wordt verstevigen bovendien de informatiebeveiliging. Deze goede afspraken over privacy en informatiebeveiliging houden het gebruik van digitale leermiddelen ook in de toekomst veilig. Ook bij wisseling van onderwijsinstelling in dezelfde sector (po/vo/mbo), vervalt bijvoorbeeld de licentie voor het online gebruiken van een lesmethode niet.

Kortom met het ECK iD regel je als onderwijsinstelling de privacy van studenten vanaf het SIS (Student Informatie Systeem) tot aan de uitgever.

Als onderwijsinstelling moet je een aantal dingen uitvoeren en controleren om het ECK iD te kunnen implementeren. Fringe heeft al bij diverse klanten het ECK iD opgeleverd en live gezet. We hebben een generieke oplossing die we bij alle onderwijsinstellingen kunnen implementeren in hun eigen omgeving.

Onze oplossing is gecertificeerd door Kennisnet. Student gegevens zijn bij ons in goede handen!

Worstel je met de implementatie van het ECK iD of kan je wel wat hulp gebruiken?

Neem contact met ons op!